˝ČUDOVITO DEKLE˝ NA SEJMU NARAVA-ZDRAVJE

Četudi so sejmarski dnevi, kot so nekoč bili, ko se je na njih kar trlo obiskovalcev, morda (začasno) mimo, pa se je naše »čudovito dekle« (NANU namreč v hindujščini pomeni prav to) letos vseeno uspešno predstavilo na ljubljanskem sejmu Narava-Zdravje. Ženske, ki so se ponudile na razstavnem prostoru NANU, v okviru širšega razstavnega mesta Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR), pa so potrdile, da je skrb za kožo ključna ne glede na čas, prostor in razmere, ki jima vladajo.

»Kakšno je sosledje oz. kakšni so koraki pri nanosu izdelkov na obraz? Kakšna je najboljša lepotna rutina? Kako skrbeti za kožo v zimskem času, ko je ta še posebej suha?« … Ta in številna druga vprašanja so padala na razstavnem mestu NANU, kjer je bila ustanoviteljica in formulatorka Nuša Marinc na voljo za brezplačne posvete. Kot opaža Nuša, ženske nasploh zelo rade poslušajo o negi obraza, o UV sevanju, staranju kože, antioksidantih, vlaženju kože, glavno spoznanje, ki ji ga je prinesla interakcija s številnimi obiskovalci razstavnega mesta NANU, pa je, da je pravilno zaporedje uporabe izdelkov za nego kože še vedno neznanka. Tako vas vabimo, da preverite NANU vodič po izdelkih in vzpostavite svojo lepotno rutino.

Ker pa je v aktualnem času, ko je jesen že dodobra zakorakala v deželo našo, ženske še sploh zanimalo, kako poskrbeti za suho kožo, vas vabimo, da si preberete odličen Nušin blog prav na temo vzrokov suhe kože in odprave teh: NA POMOČ – MOJA KOŽA JE TAKO ZELO SUHA.

Na razstavnem mestu pa se je, pove Nuša, oglasilo tudi nekaj moških – med njimi tudi znani podjetniki -, ki so izrazili skrb za svojo kožo in so bili prav tako pripravljeni izdelke preizkusiti. Tudi moški so tako z zanimanjem prisluhnili pojasnilom, kaj sploh so aktivne sestavine, kakšna je razlika med naravno in komercialno kozmetiko, kaj pomeni, da je kozmetična linija brezvodna, kakšna je razlika med rafiniranimi in nerafiniranimi olji, pa o tem kaj so parabeni, o roku uporabnosti izdelkov in tako naprej. Veliko odgovorov na ta in podobna vprašanja so že zbrana pod rubriko Q&A, tako da vabljeni k branju.

Lepotna rutina naj bo zunanja in notranja!

Vse to potrjuje, da se ljudje še kako zavedamo pomena skrbi za zdravje kože, kar navsezadnje odraža tudi naše notranje oz. celostno zdravje, pravi Nuša. Kot pri tem poudarja, seveda koža potrebuje tako zdravo ‘notranjo rutino’ kot skrb za zunanjo nego, se pa vsekakor ti dve zelo prepletata. Namreč, če bomo skrbeli za svoje zdravje s polnovredno prehrano, zadostnim gibanjem, globokim dihanjem, tudi načrtnim umirjanjem, nam bo tudi koža hvaležna. In če smo toliko zavedni glede naštetega, smo prej odprti tudi za vključitev zdrave zunanje (lepotne) nege v svoj vsakdan.

Obstaja sicer več mnenj o tem, koliko tipov kože obstaja, spomni Nuša. Medtem ko nekateri zagovarjajo, da obstajajo štirje tipi kože – suha, mastna, normalna in mešana -, je zelo razširjena tudi razdelitev na pet osnovnih tipov – mastna, suha, mešana, občutljiva in zrela koža -, ameriška dermatologinja Leslie Baumann (leta 1997 je ustanovila Center za kozmetično dermatologijo na Univerzi v Miamiju, je pa tudi ustanoviteljica in izvršna direktorica Inštituta za kozmetiko in raziskave Baumann) pa pravi celo, da obstaja kar šestnajst tipov kože, ki  jih lahko razdelimo v naslednje štiri skupine – suha ali mastna, neobčutljiva ali občutljiva (akne, rozacea, zbadanje, alergije), nepigmentirana ali pigmentirana (starostne pege in izpostavljenost UV sevanju) ter gubasta ali čvrsta koža.

Pomembno je, da svojo kožo dobro poznamo, da vemo kaj je narobe z njo, da lahko poiščemo izdelke, ki odpravljajo težave naše kože in da odkrijemo dnevni ritual pri negi kože, ki je seveda za naš tip kože najbolj primeren. Več o tipih kože in o ustrezni skrbi za posamezni tip si preberite v Nušinem blogu MOJA KOŽA, MOJA ZGODBA!

To in še več pa je Nuša delila torej tudi na letošnjem sejmu Narava-Zdravje, ki je potekal med 20. in 23. oktobrom, kjer se je NANU tudi prvič javno predstavila. Ob tem smo hvaležni številnim obiskovalcem in tudi znancem, ki ste nas prišli pozdraviti ter tako podpreti ‘rojstvo’ naše ‘čudovite deklice’. Ta torej poskrbi za celostno razvajanje vaše kože, saj ponuja krasne možnosti za nego vašega obraza, in sicer z NEŽNIM ČISTILNIM MLEKOM, TONIKOM za sijočo polt, izjemno učinkovitimi SERUMI s ciljnim delovanjem ter z bogatim izborom KREM za vse tipe kože.

Sejem pa smo izkoristili tudi za malo ‘afnanja’ pred profesionalnim fotografskim očesom Barbare Reya, katere fotoutrinke objavljamo spodaj.

Ni komentarjev

Dodaj odgovor

DomovTrgovina ProfilMeniNa vrh