Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja določajo način in pogoje delovanja spletne trgovine NANU  (v nadaljevanju: »spletna trgovina« ali »prodajalec«), pravice in obveznosti uporabnikov in upravljavca spletne trgovine ter urejajo pravna razmerja med prodajalcem in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa in dostave blaga.

Splošni pogoji spletne trgovine NANU so sestavljeni v skladu v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom (OZ), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

S spletno trgovino NANU upravlja: NANU Nuša Marinc s.p.

Podatki o podjetju:
NANU, proizvodnja in prodaja naravne kozmetike, Nuša Marinc s.p.

Sedež podjetja:
Ljubljanska cesta 88
1230 Domžale
E-mail: info@nanu-skincare.com
PE: Reška cesta 13, 3312 Prebold
Matična številka: 8969094
Davčna številka: 63973626
TRR: SI56 0400 0027 6597 963 odprt pri NKMB d.d.

NANU Nuša Marinc s.p., je tudi ponudnik storitev elektronskega poslovanja in upravljavec baz osebnih podatkov spletne trgovine (v nadaljevanju tudi ponudnik in/ali prodajalec.)

Uporabnike spletne trgovine zavezuje različica splošnih pogojev, ki je veljavna v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na sedežu prodajalca.

Ponudba in cena produktov

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba redno ažurira in spreminja.

Cena v spletni trgovini je prikazana kot redna cena brez popustov in velja za vse uporabnike spletne trgovine (v nadaljevanju: spletna cena). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Cene produktov v spletni trgovini se lahko razlikujejo od cen istih produktov na drugih prodajnih mestih prodajalca in medsebojno niso povezane.

Akcijske cene prodajalca in s prodajalcem povezanih pravnih oseb (v nadaljevanju: povezane osebe), na drugih prodajnih mestih in druge akcije prodajalca in povezanih oseb izven spletne trgovine, se ne nanašajo na spletne cene oziroma na spletno trgovino, razen kadar je to posebej označeno v okviru posamezne prodajne ali promocijske akcije prodajalca ali s prodajalcem povezanih oseb.

Registracija uporabnikov (članstvo)

Uporabniki imajo lahko enega od naslednjih statusov v okviru spletne trgovine:

 • gost (obiskovalec, ki se ne registrira v okviru obiska spletne trgovine ali nakupa blaga),
 • član (obiskovalec, ki se v postopku obiska spletne trgovine ali nakupa blaga registrira),
 • kupec (pravna ali fizična oseba, ki opravi nakup blaga v spletni trgovini).

Gosti, člani in kupci so v nadaljevanju teh splošnih pogojev mestoma skupaj navedeni kot »uporabniki«.

Za nakup v spletni trgovini registracija ni potrebna. Obiskovalec spletne trgovine lahko opravi nakup brez registracije tako, da v spletni obrazec vnese svoj elektronski naslov in ostale zahtevane podatke.

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bo uporabniku, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju prodajalca (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti produktov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 • dostopnost produktov,
 • pogoje dostave produktov (ter način, kraj in rok dostave),
 • cene,
 • način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko prodajalec od kupec prejme veljavno izpolnjeno in potrjeno naročilo za nakup v okviru spletnega obrazca. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. Arhiv podatkov o sklenjenih kupoprodajnih pogodbah je v elektronski obliki shranjen na strežniku prodajalca.

Načini plačila

Prodajalec omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino/kartico ob prevzemu,
 • s plačilom po predračunu (nakazilo na račun prodajalca),
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard, Visa, Visa Electron, Maestro (z ustrezno aktivacijo pri vaši banki).

Izdaja računa

Prodajalec po dostavi naročenih produktov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca oziroma prejme kupec natisnjen račun za nakupljene produkte ob dostavi.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Koda za popust

 

V postopku nakupa je mogoče uveljavljati kodo za popust pri nakupu v kolikor je ta na voljo. Vnos aktivne kode za popust je uporabniku na voljo skozi korake nakupa blaga v spletni trgovini.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

Plačilne in kreditne kartice

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

 • plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice,
 • po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo prodajalca,
 • kupec mora upoštevati splošne pogoje poslovanja plačilne institucije, ki mu je izdala plačilno kartico.

V primeru nakupa s strani podjetij, samostojnih podjetnikov in drugih pravnih oseb (v nadaljevanju: pravne osebe), v postopku nakupa izberite opcijo izdaje računa pravni osebi ter vnesite podatke o pravni osebi.

Postopek izvedbe nakupa

Naročilo v spletni trgovini NANU se odda preko obrazca. Pri naročilu je poleg navedbe imena, priimka, kraja dostave, obvezna tudi navedba e-maila in telefonske številke, ki sta nujna za komunikacijo in spremljanje statusa naročila, ter kasnejšo dostavo.

Postopek:

 1. Izbira artiklov: v spletni trgovini si izberete željen artikel ali več le-teh in količino artikla. Pred klikom gumba za dokončanje naročila imate še vedno možnost preveriti podatke o artiklu, spremembo količine artikla in izbris artikla. 
 2. Sprejetje naročila: po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. 
 3. Naročilo potrjeno: če kupec naročila ne prekliče (naročilo se lahko prekliče do obdelave naročila), gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.
 4. Odprema blaga: če je blago na zalogi, ponudnik blago pripravi in odpošlje praviloma v 2-3 delovnih dneh od potrditve naročila in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V primeru zamude oz. reklamacije je ponudnik dolžan pojasniti kupcu postopek ob pritožbi.

Reklamacija

Kupec lahko blago reklamira v osmih (8) dneh od nakupa, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, izdelke v napačni količini oziroma barvi, ali če izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko v tem primeru zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, v original embalaži z vsemi etiketami in brez znakov uporabe!

Vrnitev prejetih produktov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora produkt vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je produkt uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik produktov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila produktov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/ paket/ tovor). Produkt je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). 

Dobavni rok in dostava

Dobavni rok je 3 dni od sprejeta naročila. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk na območju Republike Slovenije je podjetje Pošta Slovenija, vendar si prodajalec pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

Varnost

Prodajalec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varstvo osebnih podatkov

Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete v Zasebnost in piškotki.  Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan prodajalcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan prodajalca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

Omejitev odgovornosti

Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti produktov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega produkta. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Pritožbe in spori

Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

Prodajalec ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga zasebni uporabnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) je na voljo na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

V primeru težav se kupec s podajalcem lahko poveže po elektronski pošti: info@nanu-skincare.com.

Spremembe splošnih pogojev

Prodajalec lahko te splošne pogoje spreminja in dopolnjuje. Za pravna razmerja med uporabniki in prodajalcem se upoštevajo različice splošnih pogojev, veljavne v trenutku oddaje spletnega naročila za nakup blaga.