KAJ SO AKTIVNE SESTAVINE?

To so glavne komponente v izdelku, ki povzročijo spremembe v naši koži in na tak način poskrbijo, da popravijo, izboljšajo ali pa ohranjajo našo kožo lepo, sijočo in napeto.

Aktivna je sestavina v izdelku, ki obravnava kakršne koli težave s kožo, na katere naj bi ciljala. Ali bo delovala tudi pri vas?

Ali vam bo nek izdelek ustrezal je velikokrat težko oceniti, zato je najbolje izdelek preizkusiti.

Na splošno je aktivno nekaj, kar vsebuje aktivno sestavino. Mi smo pri vseh izdelkih izpostavili katere aktivne sestavine smo vključili v formulacijo, kot tudi kakšne težave rešuje posamezna aktivna sestavina in kaj od izdelka lahko v resnici pričakujete.

Ampak  aktivne sestavine niso samo sestavine, za katere mislimo, da nekaj naredijo – v resnici imamo precej dobro predstavo, da bodo učinkovite. Aktivne sestavine, ki smo jih zbrali za naše izdelke, so takšne, da  jim je bilo v laboratoriju z raziskavami dokazano, da imajo vpliv na kožo;  govorimo torej o sestavinah, ki imajo za sabo znanstvene študije. Ker popolnoma razumemo, da se želijo posamezniki prepričati o učinkih posamezne sestavine, smo za vse naše aktivne sestavine poiskali znanstvene študije, ki potrjujejo učinkovitost posamezne sestavine.

Dejansko je aktivna sestavina tista, ki naredi razliko med izdelkom, ki deluje, in tistim, za katerega se zdi, da na kožo ne vpliva. Vse aktivne sestavine, ki jih uporabljamo v naših izdelkih imajo dejanske učinke na našo kožo, kar dokazujejo tudi številne znanstvene študije 

Morda ste opazili, da nekateri izdelki za nego kože vsebujejo manj aktivnih sestavin, kot drugi ali pa sploh nič. Seveda je izjemno pomembna koncentracija dodanih aktivnih sestavin v izdelku. NANU kozmetika uporablja tudi do 100 krat višje koncentracije aktivnih snovi, kot ostali ponudniki na trgu.

Aktivne sestavine in njihova koncentracija v izdelku so bistvenega pomena, ko govorimo o učinkovitosti posameznega izdelka.

Več o tem čemu služijo posamezne aktivne sestavine in v katerem izdelku se nahajajo, najdete pod zavihkom SESTAVINE. Več poglobljenih člankov in izsledke raziskav pa najdete pod rubriko ZNANSTVENE ŠTUDIJE.

Seveda tudi komercialna kozmetika uporablja aktivne sestavine, vendar so le-te pridobljene sintetično, poleg tega jih velikokrat uporabijo v tako majhnih količinah, da si upamo trditi, da na našo kožo nimajo nobenega vpliva in se v izdelkih pojavljajo bolj zaradi marketinškega učinka, kot dejanskih rezultatov.

Odlična novica je, da obstaja izjemno veliko aktivnih sestavin, ki so naravnega izvora in so izjemno učinkovite, kar potrjujejo tudi številne študije.

Koža po 30. letu potrebuje posebno nego v katero je pametno, da so že vključene aktivne sestavine. Za ženske po 40. letu pa se priporoča intenzivna nega. To navadno pomeni, da kreme, ki rešujejo osnovne težave kože ne bodo več dovolj in bo potrebno v dnevno rutino vključiti tudi serume, ki imajo tarčno oz. ciljno delovanje.

Pod zavihkom IZDELKI smo le-te podrobno opisali, da vam čim bolj nazorno predstavimo sestavine, ki se nahajajo v izdelku, kako delujejo in kaj lahko od izdelka pričakujete.

AKTIVNE SESTAVINE NANU

Odkrijte učinke aktivnih naravnih sestavin na vaši koži! Preizkusite naravno kozmetiko za obraz NANU, ki bo poudarila vašo lepoto tako od zunaj kot znotraj. Prednost naravnih aktivnih sestavin je ravno v tem, da zaradi svojega posebnega delovanja prodirajo v globlje plasti kože, nekatere vse do podkožja (hipodermisa). Komercialna kozmetika uporablja v glavnem silikonska olja in aktivne sestavine v tako majhnih koncentracijah, da nimajo na naši koži praktično nobenih učinkov. Učinki takšnih krem ​​so minimalni, saj krema prodre kvečjemu samo do maksimalno treh plasti povrhnjice. Glavne spremembe kože se pričnejo v usnjici (dermisu) in še globlje v podkožju (hipodermisu). Zato je pomembno, da koži privoščimo hranljive naravne sestavine, ki jih koža prepozna kot lastne, kar jim omogoča, da prodrejo v najgloblje plasti naše kože.

Kvalitetno in pravilno izbrane ter umerjene  sestavine so bistvo dobrega izdelka. In dobri izdelki lahko v resnici zelo pripomorejo k mladostnemu videzu kože.

Naravne aktivne sestavine prodrejo v globje plasti kože.

Koža na obrazu je daleč najbolj izpostavljen del telesa, zato ji moramo nameniti vso skrb in nego. 

Aktivne sestavine (ceramidi, vitamin C, resveratrol, astaksantin, nikotinamid, retinoli, hialuronska kislina, peptidi, koencim Q10…) so tiste, ki naredijo razliko med izdelkom, ki deluje in med tistim, za katerega se zdi, da na kožo nima vpliva. Aktivne sestavine so usmerjenje na točno določeno težavo s kožo in lahko odpravijo: porušeno kožno pregrado (suha koža), akne, pigmentne madeže, neenakomeren ten kože ali gube. 

Vse aktivne sestavine, ki jih uporabljamo v naših izdelkih imajo dejanske učinke na našo kožo, kar dokazujejo tudi številne znanstvene študije.

Morda ste opazili, da nekateri izdelki za nego kože vsebujejo manj aktivnih sestavin, kot drugi ali pa sploh nič. Seveda je izjemno pomembna koncentracija dodanih aktivnih sestavin v izdelku. NANU kozmetika uporablja tudi do 100 krat višje koncentracije aktivnih snovi, kot ostali ponudniki na trgu.

Vzpostavite svojo dnevno rutino, saj boste s kvalitetnimi izdelki in redno uporabo hitreje in učinkoviteje prispeli do cilja – lepe in sijoče kože.

V pomoč pri vzpostavitvi dnevne rutine vam je lahko naš VODIČ PO IZDELKIH.