POŽIVLJAJOČ TONIK ZA OBRAZ Z DAMAŠČANSKO VRTNICO IN ZELENIM ČAJEM

Tonik za obraz vsebuje damaščansko vrtnico, ki kožo osveži, navlaži in neguje. Izvleček zelenega čaja izboljša teksturo kože, njeno elastičnost in odpornost. Ekstrakt slezenovca zagotavlja pomirjujočo nego kože s protivnetnimi, proti dražljivimi in adstringentnimi lastnostmi; ekstrakt kumarice pa poskrbi, da je koža prijetno navlažena skozi cel dan. Ta čudovito dišeč hidrolat vsebuje kar 10 vlažilcev. Poleg izjemne hidratacije je tonik tudi odličen regulator pH-ja kože.

Ustreza

Vsem tipom kože.

Uporaba

Po čiščenju obraza s čistilnim mlekom, lahko tonik nanesete na vato in nežo vtrete v kožo ali pa obraz in dekolte preprosto popršite s tonikom. Tonik nudi idealno podlago pred nanosom seruma in/ali kreme. Deluje tudi kot fiksator ličil. Lahko se ga uporablja večkrat dnevno.

Lastnosti

Aktivne sestavine

Ekstrakt zelenega čaja

Ekstrakt kumarice

Ekstrakt slezenovca

Svileni proteini

Sestavine

Hidrolat damaščanske vrtnice, Ekstrakt zelenega čaja, Ekstrakt kumarice, Ekstrakt slezenovca, Svileni proteini, Pantenol, Na-PCA, NA-laktat, Glicerol, Betain, Aloe Vera

Več o glavnih sestavinah v izdelku
Hidrolat damaščanske vrtnice

Hidrolat damščanske vrtnice se je zlasti uveljavil pri negi občutljive, suhe in zrele kože. Deloval naj bi adstringentno in tonično, zmanjšal rdečino in blažil težave s popokanimi kapilarami. V laboratorijskih raziskavah so dokazali antioksidativne, protimikrobne in protivnetne lastnosti.

Ekstrakt zelenega čaja

Bogat z antioksidantnimi polifenoli in tanini. Ima antioksidativne in protivnetne lastnost. Učinkovit v boju proti stranju kože, regenerira in pomirja očutljivo kožo. Poživi utrujeno kožo, izboljša polt, tonira, lahko izboljša videz aken. Izkazuje odlične lastnosti odstranjevanja prostih radikalov in ščiti fotokemične poškodbe kože.

Ekstrakt kumarice

Ekstrakt kumare vsebuje veliko mineralov, kalija, žvepla in drugih za nego kože nepogrešljivih snovi. Kožo zmehča in jo izdatno navlaži, zato je primeren tako kot dodatek izdelkom za nego kože po sončenju kot tudi v izdelkih za čiščenje in mehčanje kože ter za nego izpostavljene kože (slabi vremenski vplivi, suh zrak zaradi klime ali centralnega ogrevanja…).

Ekstrakt slezenovca

Bogat s polisaharidi in tanini, koži zagotavlja vlažilno in pomirjujočo nego s protivnetnimi, adstrigentnimi in vlažilnimi lastnostmi.

Svileni proteini

Svilene aminokisline so kvalitetno očiščena naravna svila, obdelana tako, da ohranja prvotno fizično strukturo in kemično sestavo svile. Zaradi prisotnosti velikih količin serina veljajo za izjemnega vlažilca. Serin tvori zaščitno plast na koži in je odgovoren za gladko teksturo, podobno svileni.