ANTIOKSIDATIVNA KREMA ZA OBRAZ Z VITAMINOM C IN BAKUČI OLJEM

Krema je čudovite svilnate teksture, ki kože ne masti, ampak jo naredi prijetno mehko in negovano. Glavni sestavini sta vitamin C, ki je močan antioksidant ter bakuči olje, ki je novo odkritje na trgu, saj ga imenujejo tudi naravni retinol. Kremi smo dodali ceramide in linolno kislino, ki pomagata krepiti lipidno bariero. Kompleks vitaminov zaokrožijo še dodani ekstrakti acmelle, šisandre in zmajeve krvi, ki kožo dodatno varujejo pred prostimi radikali in jo ohranjajo mlado, napeto in elastično.

Ustreza

Suhi in normalni koži.

Uporaba

Nanesite zjutraj in zvečer na očiščeno kožo obraza, po nanosu seruma, če je le-ta vključen v vašo negovalno rutino.

Lastnosti

Aktivne sestavine

Vitamin C

Bakuchiol

Ekstrakt acmelle

Ceramidi

Ekstrakt zmajeve krvi

Ekstrakt šisandre

Vitamin F

Sestavine

Hidrolat rožmarina, Hidrolat kamilice, Baobab olje, Glicerol, Marula olje, Olje jojobe, Murumuru maslo, Ekstrakt acmelle, Na-laktat, Ceramidi, Bakuchi olje, Fitokeratin, Ekstrakt zmajeve krvi, Pantenol, Ekstrakt šisandre, Askorbil palmitat (Vitamin C), Arganovo olje, Vitamin F, Aloe Vera, Alantoin, Vitamin E, Ekstrakt rožmarina, EO nemška kamilica, EO ylang-ylang.

Več o glavnih sestavinah v izdelku
Vitamin C

Vitamin C tvori brezbarvne kristale, ki so lahko topni v vodi. V tkivih sodeluje pri sintezi kolagena, proteoglikanov in drugih organskih komponent. Izpostavitev kože UV žarkom povzroči nastanek kisikovih radikalov, ki jih imenujemo tudi reaktivne kisikove zvrsti (ROS). Povečana količina teh snovi predstavlja za kožo stres, natančneje oksidativni stres. Ta ima škodljive posledice, saj lahko radikali povzročijo kemijske spremembe DNA, membran in proteinov, razgradnjo kolagena in nastanek vnetnih dejavnikov. Koža se brani pred učinki oksidativnega stresa z antioksidanti, ki nevtralizirajo kisikove in druge radikale ter s tem preprečijo oksidacijo njenih osnovnih gradnikov. Vitamin C deluje v sinergiji z lipofilnim vitaminom E. Ko vitamin E izgubi svojo antioksidativne sposobnosti, se ob prisotnosti askorbinske kisline zopet obnovi. Askorbinska kislina, ki jo nanesemo na kožo, spodbuja sintezo kolagena, ki je glavna komponenta vezivnega tkiva in ceramidov, ki so pomembna komponenta lipidne bariere.

Askorbinska kislina ne absorbira svetlobe v UV spektru, kljub temu pa nudi delno zaščito kože, tako da zmanjša škodljive učinke oksidativnega stresa. Na zraku oksidira, zato se v izdelkih uporablja njene stabilnejše oblike, kot je npr. askorbilpalmitat. Le-ta je topen v lipidni fazi in prodre globlje v roženo plast kože, kjer ga lipaze razgradijo do fiziološko aktivne aksorbinske kisline. Askorbinska kislina in njeni derivati v konc. 2% izražajo antioksidativni učinek tudi na koži in ščitijo pred poškodbami UV sevanja. Večje koncentracije (do 5%) imajo ugodne učinke na aknasto kožo, izražajo pa tudi posvetlitveni učinek, saj zavirajo sintezo melanina.

Bakuchiol

Bakučijevo olje je hladno stiskano iz semen rastline Psoralea corylifolia, ki se že dolgo uporablja v kitajski in indijski medicini. Je zelo kakovostno olje, kot nalašč za problematično kožo, prizadeto zaradi aken, vitiliga, neenakomerne barve, luskavice, razbarvanja…Odlično je tudi za kožo z znaki staranja in utrujenosti. Regenerira in krepi kožo, blaži vnetja. Vsebuje bakuchiol – rastlinski retinoid, ki pa ni foto občutljiv.

Prenesi znanstveno študijo.

Ekstrakt acmelle

Učinkovina za učvrstitev in glajenje gub. Cilja na celično komunikacijo in sicer tako, da reorganizira in okrepi dermalno arhitekturo. Ima naraven učinek liftinga in glajenja, vidno zmanjšuje globoke gube in učvrščuje kožo. Je koncentriran oljni ekstrakt iz zgornjega dela rastline Spilanthes acmella in pomaga odstraniti gube in zmanjšati najbolj očitne znake staranja, reorganizira kolagenska vlakna in vidno gladi kožo, spodbuja delovanje celične dinamike ter pomaga pri prestrukturiranju strukture dermisa.

Prenesi znanstveno študijo.

Ceramidi

Ceramid je splošno znan kot funkcionalna sestavina kozmetike. Ne samo, da krepi naravno lipidno pregrado suhe in starajoče se kože, ampak kaže tudi izjemno sposobnost vzdrževanja ravnovesja vlage v koži. Glavne lastnosti ceramidov so, da krepijo naravno lipidno pregrado suhe in starajoče se kože, izboljšujejo dolgotrajno vlaženje in ščitijo kožo pred zunanjimi vplivi. Še posebej so ceramidi primerni kot dolgotrajna zaščita za obnovo občutljive in suhe kože.

Prenesi znanstveno študijo.

Ekstrakt zmajeve krvi

Inovativna močna učinkovina z antioksidativnim delovanjem prispeva k obnovi in ​​regeneraciji tkiv z več koristnimi lastnostmi za nego kože. Te lastnosti sodeluje protivnetno, proti staranju, v boju proti učinkom staranja in zagotavlja močno antioksidativno delovanje  in delovanje proti prostim radikalom (visoka vsebnost polifenolov). Poveča elastičnost kože in izboljša pregradno funkcijo kože ter ščiti kožo zaradi visoke vsebnosti proantocianidinov. Poleg tega spodbuja proizvodnjo kolagena in migracijo fibroblastov. Spodbuja tudi zgodnjo fazo celjenja ran in pomaga zaščititi celice ter prispeva k obnovi in ​​regeneraciji tkiv in s tem k pomlajevanju kože.

Ekstrakt šisandre

Tradicionalno lepotilno sredstvo azijskih žensk. Dragocen ekstrakt z anti-dražilnimi, antioksidativnimi in protivnetnimi lastnostmi je primeren za občutljivo kožo ter v formulacijah proti staranju. Vsebuje visoko vsebnost neumiljivih snovi. Deluje kot antioksidant, zavira oksidativno poškodbo celic in upočasni znake staranja kože. Pomirja stresno, občutljivo in hiperaktivno kožo ter zmanjšuje vnetje in draženje kože.

Prenesi znanstveno študijo.

Vitamin E

Vitamin E obsega družino 8 naravnih oblik, v kateri so 4 tokofeoli in 4 tokotrienoli. Vitamin E nastaja z biosintezo v rastlinah, zlasti veliko ga je v rastlinskih oljih. Nekatera olja ga vsebujejo več, druga manj. Olje granatnega jabolka vsebuje največ vitamina E, tudi olje semen rakitovca vsebuje precej vitamina E. Kljub temu rastlinska masla in olja sama po sebi ne vsebujejo dovolj vitamina E, zato se ga v kozmetične izdelke navadno dodaja.

Vitamin E je glavni lipofilni antioksidant v koži in ga najdemo v vseh njenih plasteh. Vitamin E zmanjšuje poškodbe kože zaradi UV sevanja, gladi površino kože, povečuje navlaženost rožene plasti, zavira vnetja, spodbuja delovanje celic ter pospešuje celjenje ran.

Prenesi znanstveno študijo.

Vitamin F

Vitamin F neguje in ščiti našo kožo. Uporabljamo ga pri zdravljenju suhe, izsušene, obremenjene in občutljive kože, saj kožo podpira pri obnovi in vzdrževanju svoje naravne strukture in funkcionalnosti.

Vitamin F pravzaprav ni pravi vitamin, temveč esencialna maščobna kislina – bistvena sestavina celične membrane. Vitamin F je zaradi svojih vlažilnih in regeneracijskih sposobnosti zelo pomemben za stabilno stanje kože. Vitamin F je pravzaprav zaščitnik kože: preprečuje pojave dermatoze, aken, ekcemov, ščemenja, suhe in hrapave kože.

Prenesi znanstveno študijo.