VLAŽILNI SERUM ZA OBRAZ S HIALURONSKO KISLINO, PEPTIDI IN PAPAJO

Serum s tremi vrstami hialuronske kisline za maksimalno vlaženje kože je v osnovi vodni serum (osnova sta hidrolat smilja in nepozebnika). Kožo odlično navlaži in napne, a ne daje težkega občutka, zato je izdelek odličen za uporabo pod ličili. Formula vsebuje še peptide, ki poskrbijo za prožnost kože, ožajo pore in kožo gladijo ter izboljšajo njeno teksturo.  Izvleček papaje poskrbi za poživljajoč občutek in videz gladke ter napete kože.  Steklenička kar 8 vlažilcev z dodanimi peptidi je točno tisto kar naša koža potrebuje čisto vsak dan.

Ustreza

Vsem tipom kože.

Uporaba

Nanesite 2-3 kapljice zjutraj in/ali zvečer na očiščen in rahlo navlažen obraz pred nanosom kreme.  

Lastnosti

Aktivne sestavine

Hialuronska kislina (3 vrste)

Peptidi

Ekstrakt papaje

Ekstrakt ginsenga

Aloe Vera

Sestavine

Hidrolat smilj, Hidrolat nepozebnik, Peptidi, Ekstrakt papaye, Ekstrakt ginsenga, Na-PCA, Pantenol, Glicerol, Betain, Hialuronska kislina (3 vrste), Aloe Vera.

Več o glavnih sestavinah v izdelku
Hialuronska kislina

Hialuronska kislina je koži lasten vlažilec, ki se nahaja tako v epidermisu (povrhnjici) kot dermisu (usnjici). Je izvrsten vlažilec,  ki nase veže tudi do 1000x več vode kot je njena lastna masa. Njen princip delovanja je odvisen predvsem od njene molekulske mase. V našem izdelku se nahajajo 3 vrste hialuronske kisline (z visoko, nizko in super nizko molekulsko maso). Hialuronska kislina z ultra nizko molekularno maso (3 – 8 kDa) zaradi izredno majhnih molekul prodira najdlje skozi plasti kože. Nase veže vodo in koži nudi intenzivno hidratacijo. Na takšen način se doseže tudi občutek polnjenja gub, zaradi česar se jo ogromno uporablja v anti-age kozmetiki. Hialuronska kislina z nizko molekulsko maso (20 – 100 k Da) zaradi manjših molekul lažje prodira skozi vrhnje plasti kože epidermisa, vendar ne tako globo kot super nizka. Hialuronska kislina z visoko molekularno maso (1,8-3.0 MDa) zaradi velikih molekul ne prodira skozi plasti kože, pač pa na koži tvori neokluziven film oz. tanek film vodnega gela. Koža po nanosu diha in nima občutka filma. Na ta način ohranja vlažnost kože, na površini pa daje občutek gladkosti. Ker imajo različne vrste hialuronske kisline različne lastnosti, se v praksi najbolj obnesejo izdelki, ki kombinirajo vse 3 vrste hialuronske kisline.

Peptidi

Azelaoil bis-dipeptid-10, je inovativen peptid, ki intenzivno deluje proti staranju. In sicer opravlja dvojno delovanje, saj deluje kot ščit pred prostimi radikali in proti procesu glikacije, ki sta dva glavna vzroka za proces staranja kože. Pridobljen je s kondenzacijo iz azelaične kisline in dveh molov alanin-histidinskega dipeptida. Lipofilni nosilec spodbuja antioksidativno delovanje tetra-peptida, zavira glikacijo kožnih beljakovin, spodbuja obnavljanje celic in ščiti kožo pred glavnimi vzroki tako za endogeno kot za okoljsko staranje kože (onesnaževanje, izpostavljenost UV žarkom).
Zaradi svoje molekularne strukture preprečuje glikacijo, preprečuje vezavo sladkorjev na beljakovine in posledično zavira peroksidacijo lipidov, ki je odgovorna za staranje kože. Hkrati jo ščiti pred oksidanti. Glavne lastnosti peptidov: ščitijo kožo pred notranjim in zunanjim oksidativnim stresom, delujejo sinergistično proti glikaciji in proti prostim radikalom, ohranjajo zdravje kože ter preprečujejo staranje. Kožo naredijo gostejšo, bolj elastično in napeto.

Prenesi znanstveno študijo.

Ekstrakt papaje

Ekstrakt papaje iz plodov papaje vsebuje aminokisline, vitamine, minerale in encime. Encima papain in vitamin C sta v glavnem odgovorna za poživljajoč učinek ekstrakta papaje. Ekstrakt papaje se uporablja za celjenje ran in regenerativne lastnosti za nego kože pod stresom (npr. sončne opekline, brazgotine).

Prenesi znanstveno študijo.

Ekstrakt ginsenga

Ginseng med drugim vsebuje triterpenske saponine (imenovane ginenozidi), glikozide, vitamine (B1, B2, C), proteoglikan – panaksans in aminokisline. Ginsenozidi imajo močne lastnosti, ki delujejo proti gubam in proti staranju. Povečajo sposobnost hemoglobina, da veže kisik, ki oksigenira in neguje kožne celice. Izdelke, ki vsebujejo ginseng, se priporoča za vse tipe kože, s posebnim poudarkom na ljudeh, ki so izpostavljeni dolgoročno negativnim dejavnikom okolja, kot so stres, UV žarki ali onesnaženje.

Prenesi znanstveno študijo.

Aloe Vera

Aloe vera ščiti kožo (in rane) pred zunanjimi dražljaji, zavira rast bakterij, obenem pa kožo hladi. Aloja vsebuje precej sluzi, sledijo salicilna kislina, ki deluje analgetično, protivnetno in keratolitično (mehča povrhnjico kože), vitamini A, E, C in D, nekaj prostih sladkorjev, proste aminokisline, proteini, maščobe in rastlinski steroli, bogata je tudi s kalcijem, natrijem in kalijem ter manganom, železom, selenom, cinkom in magnezijem. Aloja vsebuje pomembne encime, ki razgrajuje bradikinin, tkivni hormon, ki povzroči nastanek vnetij in tirozin, iz katerega v koži nastaja kožni pigment melanin, ki povzroča nastanek rjavih pik na koži obraza in rok pri starejših ljudeh. Na koži deluje kot vlažilec, spodbuja sintezo kolagena in elastina in pospešuje celjenje. Pomirja razdraženo in opečeno kožo ter nudi občutek hlajenja. Zmanjša srbečico in vnetja.

Betain

Betain je naravni vlažilec, ki se pojavlja v rastlinah in živalih kot osmolit, ki ščiti celice pred okoljevarstvenimi stresi in zlasti proti dehidraciji (nadzor celične bilance vode). Betain zmanjšuje dražilno delovanje površinsko aktivnih snovi, na koži deluje vlažilno in negovalno.

Na-PCA

Naravni vlažilni faktor (NMF) z visokimi absorpcijskimi lastnostmi, dobro poznan kot ojačevalec prodiranja v kožo in kot odličen vlažilec. Lasem in koži prinaša vlago ter zmanjšuje statično elektriko. Ima močnejšo hidracijsko moč kot glicerin, sorbitol in propandiol.