Spoznajmo same sebe!

Najprej moramo poznati samega sebe (povabilo »spoznaj samega sebe« je znano tudi kot zapis z Apolonovega templja v Delfih), in to tako z vidika ustrezne prehrane kot z vidika skrbi za kožo pa tudi za dosego sprostitve in s tem za zagotavljanje ravnovesja v življenju, sta se na NANU čajanki z novinarji, ki je v četrtek, 16. junija, potekala v ljubljanskem Grand hotelu Union strinjali znana glasbenica Tinkara Kovač in Nuša Marinc, formulatorka in ustanoviteljica naravne kozmetične linije NANU.

Kako se je rodilo ‘čudovito dekle’

Kozmetična linija NANU (NANU v hindujščini pomeni ‘čudovito dekle’) se je ‘rodila’, ker ima Nuša tudi sama zelo suho in občutljivo, celo alergeno kožo, za katero na trgu ni našla ustreznih kozmetičnih izdelkov in se je zatorej podala v raziskovanje in preizkušanje lastnih formul, prve kreme iz njenega laboratorija pa so z veseljem testirali družinski člani. Ko jo je še karierna pot vodila do tega, da je pustila prejšnje delovno mesto v banki, je nastopil čas za povsem novo – podjetniško-ustvarjalno – pot in tako je od leta 2019 (pa do 2021) razvila osem (eko)certificiranih izdelkov naravne kozmetične linije NANU, od katerih je eden (luksuzno pomlajevalno olje za obraz ‘antioksidacijski oljni serum – Ageless Defense Oil Serum‘) marca letos prejel tudi prestižno mednarodno nagrado Beauty Shortlist – EDITOR`S CHOISE.

In letošnje leto je Nanu torej prineslo tudi Tinkaro, kot ambasadorko. Tinkara se je sicer z izzivom iskanja (in najdenja) ustrezne kozmetike srečala, ko je postala mama in je najprej iskala kakovostno kozmetiko za svoji deklici. Takrat je tudi prvič pomislila, da vse, kar zaužijemo, vstopi v prebavni trakt, medtem ko sama koža nima takšnega mehanizma in vse, kar nanesemo na njo, neposredno prodre v naš organizem. Prav zato je še toliko pomembneje, da uporabljamo ustrezne izdelke za svoje potrebe oz. v danem primeru za potrebe lastne kože, kar pa pomeni, da se moramo opazovati in biti pozorni na učinke, sta se strinjali sogovornici.

Dihajmo in uži(va)jmo življenje!

Kaj pa Tinkara in Nuša počneta za lastno globinsko sprostitev? Tinkara je (tudi kot ‘NLP coachinja’) vešča različnih dihalnih tehnik za sproščanje, ki jih tudi redno prakticira – tudi preden stopi na oder -, Nuša pa si vsaj enkrat mesečno privošči japonski lifting obraza, ki ne le spodbudi krvi obtok, ampak jo globinsko sprosti in napolni z energijo, kot zadnjo sprostitev, ki si jo je privoščila, pa je omenila obisk prav Tinkarinega koncerta večer prej (Tinkara je 15. junija v ljubljanskem Slamiču predstavila novi album ‘Neskončnost’).  Poskrbeti je namreč treba tudi za družabno plat življenja, sta nakazali, Tinkara pa je nadalje izpostavila še pomen kritičnega pristopa pri izboru izdelkov, ki jih uživamo in uporabljamo v vsakdanjem življenju, saj trajnostna naravnanost pri izboru (izdelkov in storitev, denimo tudi lokalnih ponudnikov in proizvajalcev) prispeva k našemu počutju.

Nuša je v odgovorih na novinarska vprašanja med drugim spregovorila o razliki med naravno in ‘komercialno’ kozmetiko, o kremah za sončenje, razlogih za (pospešeno) staranje kože ter o skrbi za kožo v različnih letnih časih, saj sploh poleti vse prepogosto pozabimo na ustrezno ‘oskrbo’ (kože). Ob robu dogodka je Tinkara predstavila še svojo sprostitveno metodo ter k izvedbi kratke prakse za sprostitev povabila tudi zbrane predstavnike medijev.

Po poletju sledijo NANU čajanke, ki jih bo vodila Tinkara, na njih pa bomo gostili zanimive goste, vse na temo dobrega življenja, udeležence pa bomo tako vselej pospremili domov s konkretnim ‘darilom’, bodisi v obliki novo usvojene tehnike dihanja bodisi nove metode sproščanja oz. meditacije.  

O Tinkari in Nuši:

Tinkara Kovač je znana pevka, pop-rock glasbenica, flavtistka in pedagoginja (profesorica flavte), ki ji življenje – poleg dveh deklic – zapolnjujejo številni projekti, od glasbenih, pedagoških kot povsem poslovnih. Je namreč tudi certificirana in licencirana NLP ‘coachinja’, za prihodnost pa snuje precej novosti, med njimi tudi inovativni program, ki povezuje človeški glas, glasbo in nevro-lingvistično programiranje (NLP). Z letošnjim letom je Tinkara postala tudi prva NANU ambasadorka.

Nuša se je po končani srednji kemijski šoli vpisala na Biotehniško fakulteto, kjer je pridobila naziv univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije. Zaradi svoje suhe, občutljive in k alergijam nagnjene kože je velik del časa namenila tudi izbiri kakovostnih kozmetičnih izdelkov. Ker ji nikakor ni uspelo najti kozmetike, ki bi ji resnično ustrezala, se je začela intenzivno izobraževati na tem področju in med letoma 2019 in 2021 razvila svojo linijo – NANU. Opravila je mnogo tečajev tako doma kot v tujini ter se vpisala še na dodatno usposabljanje na priznano britansko šolo Formula Botanica, kjer je pridobila certifikat iz organske anti-age nege kože.

Ni komentarjev

Dodaj odgovor

DomovTrgovina ProfilMeniNa vrh