Čiščenje obraza je ključno za lepši videz kože! 

S čiščenjem obraza odstranimo s kože odmrle celice, prah, umazanijo in ličila. Tako koža lahko diha in učinkoviteje opravlja svojo nalogo. Nepravilno čiščenje lahko naredi več škode kot dobrega. Koža na obrazu je namreč izredno tanka, bolj kot kjerkoli drugje na telesu, razen na splovilih. Hkrati je tudi najbolj izpostavljena, zato je pravilno čiščenje obraza še bolj pomembno. Samo voda za čiščenje obraza ni dovolj, ker ne odstrani umazanije in bakterij, ki se vsakodnevno naberejo na obrazu. Tudi navadno milo ni primerno, saj kožo preveč izsuši. Raje uporabite nežno čistilo, namenjeno čiščenju obraza, ki ne bo razdražilo kože, vseeno pa bo dovolj učinkovito za odpravljanje umazanije 

Ko smo našo kožo nežno očistili s čistilnim mlekom, jo je potrebno obvezno sprati z mlačno vodo (nikakor ne z vročo). Nato je na vrsti toniranje.  

Obrazni tonik uporabljamo za osvežitev kože in odstranjevanje ostankov ličil. Navadno ga uporabljamo po čiščenju kože in pred nanosom kreme ali drugega vlažilnega izdelka. Tonik lahko pomaga tudi pri uravnavanju pH-ja kože, če obraz umivamo z bazičnimi čistilnimi izdelki npr. z naravnimi trdimi mili. 

V primeru, da tonik uporabljamo za odstranjevanje ostankov ličil, ga navadno nanesemo na vatno blazinico, s katero nežno obrišemo obraz. V primeru, da tonik uporabljamo zgolj za osvežitev ali uravnavanje pH-ja kože, ga lahko popršimo po obrazu s pomočjo pršilke in počakamo, da se posuši. 

Naš lepotni ritual navadno nadaljujemo z uporabo serumov. Serum pri negi kože seveda ni nujen je pa zaželen, saj je v kremi delež aktivnih sestavin omejen, medtem ko jih lahko v serum dodamo poljubno količino. Zato so serumi vsaj 10x bolj učinkoviti, kot kreme s ciljnim delovanjem.  

Za konec na obraz nanesemo negovalno kremo, ki koži povrne vlago in ustvari zaščitno plast. Prav vsaka koža potrebuje kremo, tudi mastna – previdni bodite le pri izbiri ustreznega izdelka, da ne obteži kože. Obraz čistimo enkrat na dan, najbolje pred spanjem, ko odstranimo tudi ličila. Zjutraj je dovolj, da si obraz osvežimo s tonikom. Za normalno in mastno kožo lahko uporabimo čistilne izdelke zjutraj in zvečer. Mastna koža namreč čez noč proizvede preveč loja, tega pa brez aktivnih snovi za umivanje ni mogoče odstraniti.